top of page

5 tips tegen woninginbraak

Bijgewerkt op: 15 mrt. 2023

Wat is het fijn dat we weer mogen reizen. En dat gebeurt massaal. Vorig jaar namen zo’n 170.000 toeristen het vliegtuig naar Bonaire. Gaat u zelf regelmatig op reis? Zorg dan dat uw woning veilig is terwijl u weg bent.


5 tips tegen woninginbraak op Bonaire
5 tips tegen woninginbraak | Delta

Geef inbrekers geen kans en lees onze tips om uw huis op Bonaire te beschermen tegen ongewenste bezoekers. Want je huis goed beveiligen begint met preventie!


Tip #1 - Berg waardevolle spullen op

Houd dure apparatuur en andere waardevolle spullen uit het zicht. Check voordat u van huis gaat wat er door het raam te zien is. Het is altijd beter om waardevolle spullen in een kluis of bij een kennis te bewaren als u voor langere tijd weggaat.


Tip #2 - Doe alsof u thuis bent

Een kopje op tafel, een krant op de bank, verlichting in de kamer … zorg ervoor dat uw huis er altijd bewoond uitziet. Gebruik bijvoorbeeld een tijdschakelaar om uw lampen aan te zetten ’s avonds. Of gebruik een AJAX socket om uw lampen op afstand te bedienen.

'Veiligheid is geen kostenpost, maar een investering'

Tip #3 - Houd ramen en deuren gesloten

Sluit alle deuren en ramen voordat u vertrekt. Controleer voor de zekerheid nogmaals of alles goed vergrendeld is voordat u weggaat. En zorg voor goed hang- en sluitwerk.


Tip #4 - Houd u in op sociale media

Vertel alleen vertrouwde contacten over uw vakantiedata, zodat inbrekers niet weten wanneer u afwezig bent. Plaats daarom geen vakantiefoto's op Instagram, Facebook of andere kanalen terwijl u nog op reis bent. Bijkomend voordeel is dat u tijdens uw vakantie écht tot rust komt!


Tip #5 - Bewaar geen sleutels buiten

De sleutel onder een bloempot of de deurmat verstoppen is een gastvrij gebaar naar vrienden en familie. Maar wist u dat ook dieven hier als eerste zoeken? Het zijn de meest voorkomende verstopplaatsen voor huissleutels! Laat uw sleutels liever achter bij iemand die u vertrouwt.

Ook een alarmsysteem beschermt tegen inbrekers. Meer weten over professionele beveiliging voor uw woning op Bonaire? Neem contact op met Ryan Jansen - Hoofd Installatie en Technische Ondersteuning Delta


📞 Tel. +599 717 1877 ✉️ ryan@deltasecuritybonaire.com

8 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page